Hoe Jack van Gelder de journalistiek verlaat

Hoe Jack van Gelder de journalistiek verlaat

Lang niets geschreven, vakantie en het ontbreken de niche, waarover ga ik schrijven. het wordt tijd die te vinden. ik neem mij voor om iets over Jack van Gelder, te schrijven. Hoe Jack van Gelder de journalistiek verlaat. Jack de ideale kandidaat voor ter land, ter zee en in de lucht. Blijkt dat ie dat jaren, in het begin van zijn lange carriere, heeft gedaan. En ik zie het hem doen, de man die van elke drol een gebakken ei kan maken.

jackass-the-movie.15911

jackass the movie

De heisa die ontstaat naar aanleiding van twee particuliere meningen over de carriere van één van de grootste knuffelberen, die de tv, de publieke omroep ooit heeft voortgebracht, die heisa is onbegrijpelijk, met name de kwalificatie die Ben de Graaf gebruikt heeft voor de jankende commentaargeluiden van Jack bij het doelpunt van Dennis in de VS. Namelijk psychiatrisch, een voorbeeld van makkelijk scoren, door een journalist, die dacht dat hij nooit meer mocht invallen en de gelegenheid gretig aangrijpt om van zich te laten horen. Ben de Graaf scoorde, zoals Maradonna ooit scoorde tegen Engeland, met de hand van God.

Ben!, had toch gezegd dat Jack een niet zo’n beste journalist is. In sportstudio, zijn speelkamer tot voor kort, liet hij gasten alleen uitspreken als ze praatten zoals Jack is gebekt. Hij maakte reclame voor zijn kledingmerk, wie wil er nu in godsnaam in een corduroy broek van Van Gelder lopen? Als onpartijdig journalist, die als gespreksleider boven het journalisten/ kennersforum behoort  te hangen in een zeppelin met een luchtkussen in de vorm van een sigaar.

jiskefet reviseted

Jack Jiskefet als sinterklaas met kleine Wesley

En wat doet Jack? hij stak de loftrompet over Ajax, hij stuurde JC sigaren op zijn verjaardag, hij trok Wesley in Zuid Afrika op zijn schoot. Ik moest toen aan Hans Teeuwen en de Jiskefet sinterklaas denken. Jack is geen journalist, hij doet alsof hij er één is. Jack is en blijft ter land ter zee en in de lucht. Jack heeft de lach aan zijn wangen hangen en daar moet je maar tegen kunnen.

Twee jaar geleden ben ik lid geworden van Sport1, omdat ik de Spaanse competitie wilde volgen, ik denk dat Jack daar geen modderfiguur gaat slaan, daar zitten mensen die bij Jack op de wckalender staan. Ik overweeg over te stappen  op Fox1, op de vlucht voor oliebollenjournalistiek, dat te lang onder de zonnbank heeft gelegen.

Jack is psychitrisch

er zit Jack iets dwars

Jack, waarom weglopen bij de radio?omdat je iets niet zint, geef repliek, sta voor jezelf, wees beheerst en ga niet lopen huilen bij de Telegraaf. Echte journalisten zeiken alleen in de pisbak na een avond ongebrijdeld bier drinken met hun collega’s.

 

Geef een reactie