le grande départ

le grande départ

fiets hem erin

we all love cycling

Aanstaande zaterdag, 5 juli, is de dag van le grande départ. Een publicitair huzarenstukje van de buitencategorie. Zelf begin ik zo langzamerhand te denken dat er een relatie is tussen de le grande départ en le petit mort, dat ze in elkaars verlengde liggen. Rouler cést mourir en peu.

Guinessbook
Laatst had ik een beeld van een leeg toilet, het volgende beeld liet een man in het  toilet zien, staand en niet praktiserend, het volgende beeld een man en een vrouw op het toilet, creatief in woord en gebaar, daarna drie mensen, vier, uiteindelijk waren er twintig mensen in het  toilet, vrijwillig en buiten adem. De geur van zweet en oude wc-eend overheerste, ik belde het Quinessbook en het record was geregistreerd.

Hittegolf
Aanstaande zaterdag le grande départ, 400.000 bezoekers, die komen kijken naar de helden en naar elkaar. De zon brandt die dag 14 uur met op haar hoogtepunt een ruime 30 graden Celsius. Albert Heyn en andere supermarkten zijn totaal uit verkocht en kunnen niet bevoorraad worden. Ambtenaren gaan actie voeren, politie gaat stiptheidsacties uitvoeren, iedereen zoekt zijn podium.

Pinkpop

pinkpop

Rock and ride on music


Tijdens Pinkpop komen er 60.000 bezoekers naar Pinkpop op de renbaan van Landgraaf, die is 6 hectare groot, zeg één bezoeker op één vierkante meter. Hoe groot is het centrum van Utrecht? Ik denk dat het straat oppervlakte binnen de singels 10% van het totaal is, en geschat kan worden 60 hectare. Zaterdag 4 juli worden er 500.000 bezoekers verwacht; dus bijna net zoveel  bezoekers per vierkante meter als bij de Foo fighters op Pinkpop. Maar dan zonder bevoorrading en zonder  toilet. ArboNed rekent voor; dat bij festivals 1 toilet voor 150 bezoekers volstaat. Persoonlijk lijkt mij dat wat weinig, maar goed voor Pinkpop komt dat uit op 400 toiletten voor le grand départ zou dit zaterdag een  kleine 1500 toiletten beteken, anderhalve kilometer toilet! Die er niet zijn.

Hoe kun je je dit voorstellen?
Ik moet denken aan dat toilet met de 20 gekken, ik hoop dat 4 juli de boeken in gaat als de dag van le grand départ. Je moet er niet aan denken dat er iets gebeurd, stel een mooie vrouw wordt bevangen door de hitte zijgt ter aarde en valt met haar hoofd op de stoeprand en ligt comateus op de straat. Vrienden ontfermen zich over haar, de ambulance wordt gebeld en hoe gaat het dan verder. Voor een ogenblik denk ik aan het strand bij Sousse, een gedachte die ik direct weer door de gehaktmolen haal.

gehaktbal

halal gehakt door kosjere molen

Geef een reactie