Barcelona Juventus 2015

Barcelona Juventus  2015.
Dat  wordt 3-1 (50%) 2-1 (30%) 4-1, 1-2 (5%) 1-0,0-1 (5%), dit zijn de meest waarschijnlijk uitslagen.

Barcelona Juventus 2015

Barcelona Juventus 2015

Op basis van veronderstelde statistiek; cijfers gedetailleerd en naar individu van Juventus ontbreken, jammergenoeg, dus mijn geheugen door de intuitive statistiek molen zegt dat Pierlo, als hij zich een waardige afsluiting van zijn carriere wenst; dan moet hij morgenavond niet meespelen. Jammer, hij is al jaren het boegbeeld, de heer van de oude dame, een charismatisch dirigent, een gentleman without a cause. Barcelona Juventus 2015, en het genoegen van de statistiek.

Het belang van statistiek; je moet een hartoperatie ondergaan en de verzekeraar zegt bij wijze van uitzondering, u mag de keuze van het ziekenhuis bepalen. Dan google je je een uur suf en dan besluit je op basis van de cijfers, voor het UMU te kiezen, die heeft de grootste kans (statistiek) van slagen.

 

Stel je bent afgelopen tijd 10 keer in de kroeg geweest, 7 keer in Utrecht, 3 keer in Zeist. Van al die tien keer heb je vijf keer met een vrouw gezoend, a first contact kiss experience. Al die vijf keer was dat in Utrecht. Wil je op een avond en een biertje en een kus, dan zou ik naar Utrecht toegaan

Nu voetbal, er is nog weinig bekend, in ieder geval niet 1,2,3 en klip en klaar te vinden op het internet:

  • 80 % van de doelpunten wordt door MSN gescoord.
  • Bij Barcelona valt na 34 minuten gemiddeld het eerste doelpunt, het eerste tegendoelpunt in de 44ste.
  • Het eerste doelpunt valt het vaakst in de eerste 12 minuten. Tussen de 55 en 75ste minuut is de kans groot dat er een doelpunt valt
  • Waar voetbalcommentatoren van houden is een oude doos, de uitslagen uit het verleden; Juventus heeft 4x gewonnen, Barcelona 2 keer. De één na laatste keer dat ze tegen elkaar speelden was in 1991, Messi wandelde toen nog naar de kleuterschool. Onvergelijkbare grootheden, data, is geen statistiek maar onderbuik gewouwel.
  • De bookmakers hebben op 5 juni, de volgende bet staan;
    Juventus staat op; 6,25, het gelijk spel op 4,2, wint Barcelona dan krijg je, 1,58 uitbetaald, Tel 6,25 en 1,58 bij elkaar je krijgt 7,83. Aanname aantal doelpunten is omgekeerd evenredig met de bet dus, Barcelona scoort, 6,25 gedeeld 7,83 = 0,8 van de doelpunten, Juve 0,2, zet daar realiteitscorrectie op en het zal, minimaal twee doelpunten verschil zijn.

En wat wordt het dan?
11 minuut 1-0 Rakitic, assist Messi
44 minuut 1-1 Juventus, blunder Piquet
68 minuut 2-1 Messi,  assist Suarez
77 minuut 3-1 Messi of Suarez

Prettige wedstrijd, met meer statistiek wordt het nog leuker. Alhoewel,  ik zie Dick Advocaat nog geen variantieanalyse uitvoeren om de pases en voortzetten van linksbuiten versus rechtsbuiten te analyseren en te beoordelen, Hans Kraay trouwens ook niet. En Louis van Gaal? He is the master of the dices and has  a golden dick for subtitutes.

Rakatic is na de Messias de tweede MVP van Barcelona, ik peur  dit uit  mijn geheugen.

Geef een reactie