Pauw en de Duitse vrouw.

Maandagavond NOS 1, aan tafel bij Pauw en de Duitse vrouw.

kapsel jeroen pauw

Net terug van de hairstylist

De alledaagse rafels van het bestaan en waar de mensen hun best voor doen om het rafels te laten blijven. Twaalf rafels speciaal gevlochten, maakt een kabel, een kabel waar je nooit meer van af komt.

Vandaag is het mooi weer, de zon schijnt en de grassen groeien. Gisteren een lamskoteletje gegeten van een dansend lammetje, dansende lammetjes zijn het lekkerst, uit de oven met couscoussalade. Ik zag een splinter van het tv-programma, Pauw draait door. Daar werd een vrouw, meer een geval opgevoerd, ze kwam uit Duistland, Pauw en de Duitse vrouw, ze had vijftien kinderen en een ontzettende kinderwens. Hier ligt al iets scheef; vijtien kinderen en dan nog een kinderwens, het kan maar ze had zich toch ook wel wat anders kunnen wensen: een paar badslippers. een witte kerst of een mondharmonica desnoods. Maar nee, ze wilde kinderen, zoals een alcoholist om borrels vraagt.

prachtig schuim

anonieme Duitse vrouw vlak voor dat ze de kliniek ingaat

En ze ging een kliniek in en kwam er niet nuchter maar dronken uit, dronken van zwangerschap, zwanger van een vierling. De vrouw is vijfenzestig en ik denk waarom zit die niet in het gesticht? Er wordt aan een roman gewerkt: ´Een heel leven zwanger´.

Vandaag twee rollen met bruin bakpapier gekocht om een applicatie op mijn overhemd te strijken, de eerste rol had een anti uitglij reliëf, dat zou dan ook in de applicatie te zien zijn. Dus een nieuwe rol gehaald, zonder reliëf. Toen ik de applicatie uit haar verpakking haalde kwam daar keurig netjes een bakpapiertje mee, de truc met strijkapplicatie was te hoog gegrepen. Lang niet genoeg voor een rafel, en ik dacht terug aan de kabel van de Duitse vrouw bij Pauw.

Geef een reactie