‘Bed, bad en brood’

‘Bed, bad en brood’

‘Bed, bad en brood’, de drie B’s die Nederland bezighouden.
‘Bed, bad en brood’ en belasting, de vier B’s
The ‘bed, bad en brood’, directed by Clint Eastwood.

De raad van Europa wil de mensenrechten in Europa zekerstellen. Het Comité voor Sociale Rechten van de Raad van Europa schreef begin november dat de Nederlandse overheid onderdak, kleding en voedsel moet bieden aan uitgeprocedeerde asielzoekers, zodat ze niet op straat belanden. Deze basisopvang wordt kortweg ‘bed, bad en brood’ genoemd.

asielzoekers

kansloze uitgeprocedeerden

Het comité deed die uitspraak nadat de Protestantse Kerk via de Conferentie van Europese Kerken een aanklacht tegen de Nederlandse Staat had ingediend. De kerken, die vaak voor noodopvang zorgen, vinden het inhumaan dat er niets mag worden gedaan voor uitgeprocedeerden.
De Raad van Europa gaf hun gelijk. “Uitsluiting van onderdak moet stoppen, omdat het de betrokken personen in een positie van extreme hulpeloosheid brengt. Dat gaat in tegen hun menselijke waardigheid”, schreef het comité.

En dan vraag ik mij echt af wat wil de VVD, ofschoon je je dat, zonder het padvinders handboek van Europa, ook al kan afvragen. Is er nog ethiek aan de horizon of is het louter strategische polderpolitiek,

geprocesseerde kansloos

geprocesseerde kansloos

of kolderpolemiek; als we nu bed bieden dan verliezen we van Geert. Of dat een schande voor VVD is. Geert komt van de VVD, is al schande genoeg, voor wie laat ik in het midden. Wat een moeraspolitiek. Bed bad en brood, het lijkt  wel een bed en breakfast in Klazienaveen.
Bier Botox en Borsten, dat is wat er toe doet ook drie B’s. Of belasting betaalbaar bijzonder of de drie B’s uit Volendam.  Brul boei en bezopen. Allemaal ongelofelijke  BBB alliteraties; wat overblijft;  brallende bullshit beklijft. En dan mogen de UP-ers, de uitgeprocedeerden, nog een maand op een camping van een Nederlandse grote stad, met een contract waarin staat dat je je best moet doen om de terugreis mogelijk te maken.

de kansloze uitgeprocedeerde

de kansloze uitgeprocedeerde

En als je als Nederlander  uitgeprocedeerd bent dan begin je gewoon een politieke partij alsof er niets gebeurd is. Schijnheiligheid in moerasland dat is wat het is..

Geef een reactie