Koffiecafé the Village in Utrecht

Koffiecafé the Village in Utrecht: een hangout, voor muziekkanten, muziekliefhebbers, een place to be voor schrijvers, schilders, lezers, kortom artists and audience; the happy shiny people. Een coffeegalaxy voor hipstars en onbekende blackholes.

coffee black or white

The Village branding

Prachtige koffie gemaakt en vriendschappelijk uitgeserveerd. Liefde voor de boon, het water, de melk en de gast. Op zaterdag draait een liefhebber met geschoren slapen, zware baard en een overhangende kuif, vinyl, seventies, punk, achter een microfoon, die zijn passie voor muziek wil delen.
Latte chai-nimfen, heupwiegend aan de statafels. Baarden, brilcream, tattoos, grote ogen en bovenal waardering voor iedereen die binnenkomt, voor de verdwaalden geen uitzondering.
Ik keek naar buiten en zag de fietsers op de Voorstraat, decemberregen striemend door de straat. Half of the time, I hear English, chattering flattering behind café filtres. I smell the espresso, hear the grinder en kijk naar zwarte T-shirts, met wit getekende Tarantino-achtig stripmannetje met een gitaarkoffer in zijn hand.
De avond valt, uit de luidsprekers hoor ik Walk on the wild side van het vinylen album Transformer, Lou Reed. Ik kijk door het raam, en zie beatniks door de straat wandelen, hun half lange haren asymmetrisch geknipt, op een oude transportfiets zie ik Allen Ginsberg ¹) een vlindermeisje voorop het bagagerek, met hoog blond opgestoken ‘pleiners’ haar. Ik zie Bob Dylan over het trottoir wandelen langs Village Underground tegenover de Bluenote, hij deelt teksten uit; geschreven op grote witte kartonnen vellen. Ik draai me om en kijk in de ogen van een hipster girl in Ska kleren ik zie haar moeder in haar ogen en ik denk zal ik haar naam vragen. Van hipster naar hippie is een kleine stap van hippie naar beatniks is al helemaal geen stap. Dat is wat het is; hipsters zijn de nieuwe beatniks. The Village is in New York, the Village is in Utrecht. The Village is 50 vierkante meter New York in Utrecht. Dat is wat het is en natuurlijk the best coffee in town. www.thevillagcoffee.com

¹)I’m with you in Rockland; in my dreams you walk dripping from a sea-journey on the highway across America in tears to the door of my cottage in the Western night

handig zo´n stoel

Before the morningcoffee

 

Geef een reactie